Roko i Lota, priča o psećim i ljudskim sudbinama

roko i lota

Prva priča koju donosimo u našoj novoj rubrici govori o Roku i Loti, najboljim prijateljima i psima koji već dugi niz godina uveseljavaju i upotpunjuju živote svojih ljudi.

Roko i Lota svoje su pseće živote započeli na sličan način. Pronađeni su tijekom ljetnih mjeseci u Dalmaciji, no ovdje priča postaje zanimljivija i neobičnija od brojnih sličnih priča o drugim psima. S ulice su spašeni kao pseće bebe, veterinari su njihovu starost procijenili na dva mjeseca, a ono što je nesvakidašnje je da su spašeni u razmaku od čak 13 godina! Roku je danas 18 godina, velikih psećih osamnaest. Lota je u usporedbi s veteranom Rokom još djevojka sa svojih 5 godina starosti.

Ako ste mislili da je ovdje kraj zanimljivostima, čeka vas još jedno iznenađenje. Trinaest godina je mnogo, čak i za ljude, no upravo u tom vremenskom razmaku sadašnja vlasnica Lote i Roka pronašla ih je i spasila u vrlo sličnim okolnostima. Prvo je, prije velikih 18 godina, spašen Roko, pronađen kao mališan-lutalica u Dalmaciji za vrijeme ljetnog odmora zaslugom jedne djevojčice. Trinaest godina kasnije ista je djevojčica, sada već žena, ponovo za vrijeme ljetnih mjeseci, u Dalmaciji pronašla i Lotu. Oba su psa nakon sklanjanja s ulice prvo otišla na veterinarski pregled, procijenjena im je starost i dobili su novi, zajednički rođendan!

Kako je njihova spasiteljica i sadašnja vlasnica rođena u svibnju, a oni pronađeni usred ljeta, odlučeno je da dobiju nove rođendane, na isti dan kada i njihova ljudska prijateljica. Od tada svake godine slave veliki zajednički rođendan, psi i ljudi.

Roko je nedavno proslavio, uz finu tortu Gala, 18. rođedan, a petogodišnja Lota pomogla mu je dokrajčiti slastice. Roku, Loti i njihovim ljudima želimo još puno zajedničkih ljudskih i psećih rođendana, mnogo zdravlja, zabave i ljubavi.

Imaš priču koju bi želio podijeliti s nama? Javi nam se!

nakit s otiskom šape

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.